Kutujoen erityiskalastusalue

https://kalallakainuussa.fi/kalapaikka/kutujoki/

Kutujoen ja Tervajoen vesistö. Vesistö laskee Otermajärven ja Kutujoen kautta Oulujokeen. Kutujoen Autiokoski alittaa Kajaani-Oulu tien (valtatie 22) pari kilometriä Vaalasta länteen.  Kutujoen koskikalastusalue alkaa Otermajärvestä ja päättyy Järvenjärveen eli Yläjärveen. Kutujoen kalastusyhtymän luvalla saa kalastaa Petäjäkosken rauhoitusaluetta lukuun ottamatta noin 15 kilometriä pitkän yhtenäisen jokitaipaleen. Vesistön latvoilla metsässä virtaavalla Tervajoella on pieniä puromaisia retkeilijän jokikalastusmahdollisuuksia. Siellä kalastetaan Oterman kalastuskunnan luvilla.

Luvat ja lisätiedot tästä

Pelson lohilampi

www.pelsonlohilampi.fi

Kanttura

Kanttura on luonnon ystävän majatalo. Paikka, jos voit lumoutua ympäröivästä luonnosta, nukkua lempeät unet ja löylytellä hyvin. Kanttura sijaitsee Oulujoen sydämessä Rokua Geopark alueella, Oulujärven mahdollisuuksien naapurissa. Ympäröivä luonto tarjoaa loistavat mahdollisuudet kalastukseen, patikointiin marjojen sekä sienten poimintaan. Kantturan kuningas ja joka päiväinen vaihtuva luontonäytös on tarinoiden täyttämä Oulujoki, yksi Suomen suurimmista joista. Se alkaa Oulujärveltä ja jatkuu hieman yli 100 kilometrin matkan aina Ouluun ja Perämerelle saakka.
Yökyläläiset majoittuvat pihapiirin aitoissa, Savupirtissä, päärakennuksen Unituvassa tai vaatimattomammin saunakamarissa. Majoittujien yhteiskäytössä ovat päärakennuksen keittiötilat, olotupa sekä wc/kylpyhuonetilat. Pihapiirissä on lisäksi kaksi puulämmitteistä saunaa jotka lämmitäään vieraiden toiveiden mukaan.
Kesäkaudella 15.5–15.9 majoituskapasiteetti on maksimissaan 24 henkeä. Talvikaudella 8 henkeä. Tiloja vuokrataan myös yksityiskäyttöön sekä erilaisiin juhliin, virkistyspäiviin ja leireihin.

www.kanttura.fi
info@kanttura.fi
www.kanttura.fi